امروز پنج شنبه  ۱۲ تير ۱۴۰۴

۱۳۹۸/۰۳/۱۳- ۱۰:۲۷ - مشاهده: ۲۸۴
تعداد بازدید:284 13 خرداد 1398 - 10:27
گسترش روابط پارلمانی

تاکید ایران و اندونزی بر گسترش روابط پارلمانی

ولی الله محمدی نصرآبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در دیدار با "عبدالحارص المحشری" رئیس کمیسیون امنیت ملی، سیاست خارجی و امور دفاعی (کمیسیون یک) مجلس نمایندگان اندونزی و "ساتیا ویدیا یودا" معاون این کمیسیون، بر گسترشهمکاری های پارلمانی میان دو کشور تاکید کرد.

تهران- ایرنا- ولی الله محمدی نصرآبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در دیدار با "عبدالحارص المحشری" رئیس کمیسیون امنیت ملی، سیاست خارجی و امور دفاعی (کمیسیون یک) مجلس نمایندگان اندونزی و "ساتیا ویدیا یودا" معاون این کمیسیون، بر گسترشهمکاری‌های پارلمانی میان دو کشور تاکید کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی روز سه شنبه در این نشست که در محل مجلس نمایندگان  اندونزی برگزار شد، ضمن تبریک به مجلس، ملت و دولت اندونزی برای برگزاری موفق انتخابات سراسری و همزمان ریاست جمهوری و مجالس مختلف اندونزی که با مشارکت بسیار بالای مردم اندونزی همراه بود، به ارسال پیام تبریک جناب آقای دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری برای پیروزی مجدد جوکو ویدودو به عنوان رئیس جمهور اندونزی اشاره و خاطر نشان کرد : خوشبختانه روابط بسیار حسنه ای میان دو کشور در حوزه‌های مختلف بویژه  بین مجالس دو کشور و مردم ایران و اندونزی برقرار است. مقامات مجلس نمایندگان اندونزی و مجلس شورای اسلامی در تعامل نزدیک با یکدیگر هستند و در بعد دوجانبه، چند جانبه و بین المللی هماهنگی و همکاری خوبی با یکدیگر دارند.

 

محمدی نصرآبادی در ادامه به تشریح آخرین تحولات مربوط به ایران، منطقه و جهان پرداخت و تصریح کرد : "آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ یکجانبه گرایی را در دستور کار خود قرار دارده است و با بی اعتنایی به ساز و کارهای بین المللی، معاهدات و قراردادهای بین المللی در پی رویارویی مستقیم با چندجانبه گرایی و برهم زدن نظم جهانی است.

 

وی خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران را نمونه بارز قانون گریزی و خودمحوری رهبران آمریکا عنوان کرد و گفت : ایران به مدت 12 سال با اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل بعلاوه آلمان (1+5) مذاکره کرد و سرانجام برجام به عنوان یک قرارداد بین المللی به امضاء و تحت عنوان یک قطعنامه به تصویب شورای امنیت سازمان ملل، درآمد. اینک آمریکا به طور غیرقانونی از برجام خارج شده و تحریم های ظالمانه ای را به صورت یکجانبه علیه ایران وضع کرده است. آمریکا همچنین بعنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل در اقدامی‌بی سابقه در تاریخ، اعضای سازمان ملل را از اجرای قطعنامه شورای امنیت منع می‌کند و آنان را تحت فشار می‌گذارد. این در حالی است که قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل درخصوص برجام و ضمایم آن، از تمامی‌کشورهای می خواهد تا روابط اقتصادی خود با ایران را عادی و از سربگیرند.

 

سفیر ایران در اندونزی از انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، به رسمیت شناختن بلندی‌های جولان بعنوان بخشی از اسرائیل و ... بعنوان دیگر اقدامات خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت و قوانین بین المللی نام برد و خاطر نشان کرد : آمریکا بواسطه ابررسانه‌های در اختیار خود علیه ایران سیاه نمایی می‌کند و سعی دارد واقعیت ها را مطابق با منافع خود جلوه و چارچوب دهد که نمونه بارز آن قراردادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی‌بعنوان بخش رسمی از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در لیست گروه‌های تروریستی این کشور است. این در حالی است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی‌به درخواست دولت های عراق و سوریه به رویارویی با داعش رفت که توسط آمریکایی‌ها ایجاد شده بود و سربلند از این میدان بیرون آمد.

 

" المحشری" رئیس کمیسیون امنیت ملی، سیاست خارجی و امور دفاعی مجلس نمایندگان اندونزی نیز روابط میان اندونزی و ایران را تاریخی، سازنده و دوستانه توصیف و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از سال ها پیش برای ملت اندونزی الهام بخش بوده است. ایران و ثابت قدمی آن در مسیر پیشرفت بویژه در حوزه علوم پیشرفته می‌تواند سرلوحه ای برای کشورهای درحال توسعه دنیا باشد.

 

وی از ایران به عنوان کشوری با تجربه در مصاف با تحریم ها و محدودیت ها نام برد و گفت : جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که تحت فشار و تحریم ها نه تنها پا پس نمی‌کشد، بلکه پیشرفت می‌کند و ما مطمئن هستیم ایران از شرایط فعلی نیز سربلند خارج خواهد شد.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اندونزی تروریسم و اعتقادات افراطی را یکی مشکلات اساسی و مهم در دنیای امروز ارزیابی نمود و با تاکید بر همکاری میان اندونزی و ایران به عنوان دو کشور مهم و تاثیرگذار در دنیای اسلام، گفت : عده ای در تلاش بودند تا تروریسم و اقدامات افراطی را با اسلام مرتبط سازند که حملات تروریستی اخیر در زلاندنو نشان داد رویکردهای خشونت گرایانه و تروریستی ارتباطی با هیچ دینی ندارد. اندونزی خواهان تعمیق همکاری با ایران جهت شناساندن اسلام رحمانی و اسلام واقعی به جهانیان است.

 

در این دیدار پیام کتبی حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ایران درخصوص آخرین تحولات ایران و منطقه تقدیم همتای اندونزیایی وی شد. همچنین از المحشری برای سفر به تهران دعوت بعمل آمد که با استقبال وی روبه روشد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما