پنج شنبه 6 تیر 1398 - 09:38
اقدامات آمریكا علیه ایران خلاف قطعنامه سازمان ملل است
اقدامات آمریكا علیه ایران خلاف قطعنامه سازمان ملل است
سفیر ایران در اندونزی: اقدامات آمریكا علیه ایران خلاف قطعنامه سازمان ملل است
تهران- ایرنا- ولی الله محمدی نصرآبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در پایان ماموریت خود در دیدار با " ذولكیفلی حسن" رئیس مجلس مشورتی خلق اندونزی ضمن محكوم نمودن تروریسم اقتصادی آمریكا علیه ایران، خاطر نشان كرد : آمریكا با خروج غیرقانونی از برجام، اقتصاد ایران را بطور كامل و یكجانبه تحریم كرده است كه این اقدام برخلاف قطعنامه سازمان ملل است.
به گزارش سفارت جمهوری اسلامی ایران در جاكارتا؛ ولی الله محمدی نصرآبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در پایان مأموریت خود با ذولكیفلی حسن رئیس مجلس مشورتی خلق اندونزی دیدار كرد. در این دیدار كه در فضای بسیار دوستانهای برگزار شد سفیر ایران با اشاره به روابط سازنده میان دو كشور ایران و اندونزی در حوزههای مختلف بویژه روابط مردم با مردم و ارتباطات پارلمانی میان دو كشور، نقش مجالس ایران و اندونزی را در تعیین خط مشی توسعه مناسبات میان تهران و جاكارتا را راهبردی توصیف كرد و خواهان ادامه تعاملات میان نمایندگان مجالس دو كشور شد.
محمدی با اشاره به سفر دكتر حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران به اندونزی و سفر جوكو ویدودو رئیس جمهور اندونزی به تهران عزم مقامات عالی رتبه دو كشور را در بسط همكاریها مثال زدنی عنوان كرد و افزود: در سالهای اخیر روابط و همكاریهای دو كشور توسعه قابل توجهی داشته است ولیكن هنوز ظرفیتهای فراوانی برای افزایش همكاریهاوجود دارد.
وی از حوزههای اقتصادی، بازرگانی، علمی، فناوریهای پیشرفته، انرژی و فرهنگی بعنوان زمینههای مستعد تمركز بیشتر در روابط میان دو كشور نام برد. وی با تاكید بر اینكه روابط تاریخی میان ایران و اندونزی ریشه در تاریخ دارد، آن را سرمایه مهمیبرای دو ملت دانست و خواهان گسترش هرچه بیشتر مناسبات دو كشور شد.
سفیر ایران در اندونزی با اشاره به سفر دكتر حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران به اندونزی و سفر جوكو ویدودو رئیس جمهور اندونزی به تهران عزم مقامات عالی رتبه دو كشور را در بسط همكاریها مثال زدنی عنوان كرد و از حوزههای اقتصادی، بازرگانی، علمی، فناوریهای پیشرفته، انرژی و فرهنگی به عنوان زمینههای مستعد تمركز بیشتر در روابط میان دو كشور نام برد.
وی در بخش دیگری از سخنان خویش به نابسامانیهای اخیر در دنیا و بویژه منطقه خاورمیانه اشاره كرد و با تاكید بر اهمیت تعاملات میان تهران و جاكارتا در رویارویی با بحرانهای جهانی و منطقهای، گفت: هر روز در حالی شاهد اخبار مختلف در خصوص نقض حقوق ملت فلسطین و قربانی شدن آنان هستیم كه جامعه بین الملل در قبال این ظلم آشكار سكوت كامل اتخاذ نمودهاند.
سفیر ایران همچنین با محكوم نمودن تروریسم اقتصادی آمریكا علیه ایران، خاطر نشان كرد: آمریكا با خروج غیرقانونی از برجام، اقتصاد ایران را به طور كامل و یكجانبه تحریم كرده است كه خلاف قطعنامه سازما ن ملل است و دیگر كشورها را نیز به نقض این قطعنامه مجبور میكند. اخیراً نیز یك پهباد جاسوسی امریكا به فضای هوایی ایران تجاوز نموده كه با دفاع نیروهای مسلح ایران روبرو شده و سرنگون شد. آمریكا اینك در اقدامیشرم آور رهبر معظم انقلاب اسلامی آیت الله خامنه ای را تحریم نموده و اعلام كرده دكتر محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران را نیز این هفته تحریم میكند؛ این یعنی بسته شدن مسیر دیپلماسی.
ذولكیفلی حسن رئیس مجلس مشورتی خلق اندونزی نیز دراین دیدار با اشاره به اینكه تاریخ نشان داده است كه اعتماد كشورهای خاورمیانه به غربیها نتیجهای جز سرخوردگی و وابستگی ندارد، گفت: ایران نشان داده است كه میتواند تحت فشار نه تنها از موقعیت فعلی خود دفاع نماید بلكه در حوزههای مختلف نیز پیشرفت نماید.
این مقام عالی رتبه اندونزیایی با اشاره به مشاهدات خود در سفر به اصفهان، ایران را كشوری با فرهنگ و تمدن تاریخی توصیف كرد.
وی پیشرفتهای ایران در حوزه علوم، فناوری و صنایع مختلف بویژه صنایع دفاعی را مایه مباهات و افتخار كشورهای اسلامی عنوان نمود و تصریح كرد: كشورهای منطقه خاورمیانه میبایست رویكرد ایران و توسل به تواناییهای داخلی را سرمشق خود قرار دهند.
رئیس مجلس مشورتی خلق اندونزی همچنین روابط دوجانبه كشورش و ایران را مهم و رو به جلو توصیف نمود و تعاملات دوجانبه پارلمانی و همكاری بین المللی میان مجالس دو كشور را مثبت دانست.
وی با اشاره به توسعه قابل توجه روابط و همكاریهای دوجانبه، از نقش و تلاشهای سفیر جمهوری اسلامی ایران در این خصوص تقدیر و تشكر كرد.
ذولكیفلی حسن تبلیغ مبانی ناب اسلامی را دغدغه علمای اندونزی و ایران عنوان كرد و رویكرد علمی و دینی علمای ایران به مباحث مختلف دنیای امروز را در راستای اعتقادات و خط مشی علمای اندونزیایی خواند و خواهان ارتباط هرچه بیشتر علمای ایرانی و اندونزیایی شد.