انتشار مقاله اهانت به ادیان از منظر حقوق بشر در خبرگزاری Parahayangan
دیپلماسی عمومی
از اتفاقات قابل توجه و مهم در عرصه اهانت به مقدسات و تحقیر و یا انتقادهای شدید علیه ادیان، حرکت هایی است که علیه اسلام و پیامبر اکرم (ص) در سال های اخیر شکل گرفته است. در راستای اهانت مجدد به ساحت مقدس قرآن کریم در کشور سوئد و دانمارک طی هفتههای گذشته، مقاله ای با عنوان اهانت به ادیان از منظر حقوق بشر توسط سرکار خانم بی تا زلالی کارشناس دیپلماسی عمومی نمایندگی نگاشته و در خبرگزاری Parahayangan منتشر گردید.
در این مقاله به این موضوع پرداخته شد که اینگونه تحرکات توهین آمیز نه تنها به احساسات و عواطف جامعه مسلمانان جهان و پیروان ادیان الهی شدیدا لطمه وارد ساخته و صراحتاً موجب تحریک خشونت، نفرت، تبعیض و خصومت بر ضد مسلمانان گردیده است، بلکه اقدامات موهن نگرانیهای عمیقی را نزد جوامع ایجاد و راه را برای ادامه توهین به مقدسات مسلمانان هموار می نماید. این اهانت در حالی مجددا تکرار میشود که شورای حقوق بشر سازمان ملل طی یک ماه گذشته قطعنامه ای علیه اینگونه اعمال نفرت انگیز تصویب نمود. شکی نیست که تداوم اینگونه اقدامات تحت پوشش آزادی بیان، ادامه دار بودن توهین آشکار به جمیع مسلمانان، تحریک جوامع مختلف و با هدف اسلام ستیزی و ترویج افراطی گری از سوی دشمنان اسلام و با هدایت اسلام ستیزان صورت میگیرد.
بی شک صدور مجوز برای اهانت به قرآن از سوی دولتمردان اروپایی ، عمل جسارت به قرآن و یا هر کتاب آسمانی ادیان الهی، هر دو از یک تفکر نشات میگیرد که با سوءاستفاده از آزادی بیان، اسلام ستیزی و اسلام زدایی را دنبال میکند و عواقب و پیامدهای غیرقابل جبرانی از جمله گسترش نفرت،خشونت و بیگانههراسی در جوامع مختلف را بهمراه خواهدداشت. تداوم اینگونه اقدامات درنهایت صلح و همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان مختلف الهی را در معرض مخاطرات جدی قرار خواهد داد.
در پایان نیز تاکید گردید، لازم است مقامات کشورهای اروپایی تدابیر فوری و مؤثری در قبال عاملان این اقدامات منزجرکننده اتخاذ کنند تا از وقوع دوبارۀ آنها در آینده پیشگیری شود. علاوه بر این، لازم است همه کشورها با اقدامات ناشی از نفرت دینی که برانگیزندۀ تبعیض، خصومت و خشونت هستند مقابله نمایند و با بررسی مقررات و چارچوبهای ملیِ خود، از اقدامات پیشگیرانۀ مؤثر در نظامهای حقوقی و اساسیِ خود اطمینان حاصل کنند.
هرگونه تردید یا تأخیر درمحکومیت یا جلوگیری ازچنین اقداماتی تنها منجربه تقویت برداشتهای مبنی بر استانداردهای دوگانه و توجیه سوءاستفاده از آزادی بیان خواهد شد. چنین اقدامات نفرتانگیزی باید بیدرنگ از سوی همۀ مدافعان حقوق بشر محکوم گردد.